Logga in

Om medlemsregister

Efter hårt jobb under 2015 av tre personer som tog studenten 1963 (Ragnar Helin, Rodmar Olaison och undertecknad Sven Lidbeck) finns nu samtliga 4.369 elever som en gång var inskrivna på Solbacka Läroverk 1901-1973 i tre olika register.

I register A finns alla som vi har epost till. De finns också ingda i den medlemsförteckning som systemet skapar. För att komma till den klickar du på Medlemsregister i vänsterkanten.

I register B finns alla som vi inte har epost till men som vi hoppas få. Till dem har vi skrivit ca 1800 brev och bett dem skicka oss epostadressen. På så sätt fick vi ca 500 nya medlemmar. Vi fick också ca 100 brev i retur som aldrig kom fram. Det står längst till höger. Där står också om det finns en ny adress dåhar vi eftersänt brevet dit, men tyvärr har vi fått även dessa i retur.Mer kan vi inte göra.

A. Nuvarande - registrerade medlemmar i Solbackapojkarna som vi har e-post till - 873 elever
B. Blivande - medlemmar i Solbackapojkarna (ännu ej registrerade) - som vi saknar e-post till - 1.368 elever! Hittar du någon bekant här - säg åt hen att skicka ett mail till ragnar.helin@solbackapojkarna.se snarast!
C. Avlidna - Elever enligt Sveriges Dödbok m fl upplysningar - 2.113 elever RIP

Hur filerna öppnar sig beror litet på vilken webbläsare du använder. Google chrome laddar ner filerna direkt och sedan får Du klicka på filnamnet längst ner till vänster för att öppna filen. När du laddar ner filen hamnar den i Hämtade filer. Klicka på filen för att öppna den. Har du Windows 10 fungerar också den nya Explorer som heter Edge bra. När man laddar ner där kommer det en ruta längst ner som säger att filen är nedladdad och frågar om man vill öppna den.

I Firefox kan man få en fråga om hur man vill göra, öppna filen eller spara den och i vilket program. Har du Excel är det bäst annars går det bra med OpenOffice. För att filerna inte ska bli så stora har jag sparat dem i en äldre version av Excel vilket kan göra att de öppnas automatiskt i OpenOffice om du har det installerat.

För att komma till registren klickar du här:

Medlemsregister

Har Du problem får Diu gärna ringa Ragnar på 073-6121650 eller skriva till ragnar.helin@solbackapojkarna.se.

Har vi korrekt e-postadress på dig? Öppna registret och titta efter. Är den fel kan du meddela den rätta till Ragnar som är registeransvarig

ragnar.helin@solbackapojkarna.se

Saknas det e-postadress? Meddela oss i så fall din e-postadress på adressen ovan så ska vi åtgärda det. Om vi inte har din epostadress kan vi inte lägga in dig som medlem eftersom systemet baseras på det. Vi har de senaste dagarna lagt in många nya epostadresser. Eftersom registret baseras på epostadresser har vi delat upp filerna i de vi har epostadresser till och de som vi inte har det till. De förra finns inlagda som medlemmar. Om du vill vara medlem och inte finns med i registret över medlemmar med epost måste du se till att skicka oss ett mail, så ordnar vi det.

De medlemmar som har e-post adress och som lagts in kan du hitta här:

Nuvarande medlemmar med e-postadress hittills inlagda

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.